Top 5 best gelezen blogs van 2022

Het jaar loopt op zijn einde en dan maken we graag lijstjes. Meest beluisterde muziek op Spotify, meest bekeken series op Netflix, best gelezen blogs op OD.nl… Je kent het wel. Het afgelopen jaar publiceerden we (op het moment dat ik dit schrijf) 42 artikelen op ons blog. Er komen voor het eind van het jaar nog een paar bij, maar die kunnen helaas niet meedoen aan de top-5 notatie. Sorry Thomas, Niels en Florien, ik beloof jullie artikelen mee te nemen in het eindejaarslijstje van 2023. Maar zonder verdere omhaal presenteer ik de best gelezen blogs van 2022. Ik begin met de vijfde plek.

5: CRO trends 2023: dit kan je verwachten 

Nog geen maand geleden publiceerden we de CRO trends van 2023 bij onze vrienden van Frankwatching en daar kregen we een hoop leuke reacties op. Hoewel sommige trends wel inmiddels normaal lijken te worden (denk aan personalisatie of privacy) blijven ze hoog scoren binnen de meeste organisaties. CRO is allang niet meer het kleine kindje in de groep, maar steeds normaler in de bedrijfsvoering op de digital afdeling van grote en kleine organisaties. Waarbij de vraagstelling een paar jaren geleden meer focuste op hoe je een goed experimenteer proces opzet, gaat het nu over de maturity van het bedrijf. In hoeverre omarmt het bedrijf een datagedreven manier van werken? Heerst er een experimenteer- of faalcultuur? Worden hypotheses en learnings op de juiste manier gedeeld? Conversie Managers Shirley van Haalem en Desiree van der Horst delen de trends binnen de vier disciplines de CRO wereld: strategie, psychologie, data en UX.

Benieuwd? Klik hier om meer te lezen over de CRO trends van 2023. 

4: Alles over de feedbackloop

Na weken of maanden hard werken staat eindelijk de nieuwe bestelmodule op de website live. Nu hoop je natuurlijk dat je bezoekers direct gebruik maken van je nieuwste aanwinst. Maar ondanks dat je veel tijd en moeite hebt gestoken in de ontwikkeling ervan, zie je geen effect. Bezoekers zijn gelijk weer weg. Hoe komt het dat het niet werkt? Gelukkig is hier een oplossing voor: zorg voor een feedbackloop in elke sprint. En onze Product director & Senior Consultant Lotte Cornelissen beschrijft in dit blog twee manieren om te zorgen dat elke sprint een feedbackloop vormt voor nieuwe initiatieven. Zo weet je zeker dat teams beter onderbouwd aan de slag gaan.

customer experience feedback loop
Lean UX binnen een Agile omgeving, door Dave Landis

Klik hier voor het hele artikel en leer effectieve sprints creëeren 

3. Afscheid van Nienke: the end of an era 

Als je afscheidsblog het lijstje van het jaar haalt, weet je dat je de GOAT bent. Maar liefst elf jaar (!) was Nienke de ruggengraat van de organisatie. Als office & event manager kende ze ieder detail en was ze het gezicht van Online Dialogue. Ik heb haar persoonlijk helaas maar een maandje mee mogen maken, maar deze vrouw verdient echt een plek in de top 5 van 2022. Ik heb haar op Conversion Hotel in actie gezien en was diep onder de indruk van het kwaliteitsniveau en alle details. Alles aan het event is doordacht en uitgewerkt. Deze ode aan Nienke is zeker het lezen waard.

Klik hier voor het artikel over The Greatest Of Alltime: Nienke 

2. De 7 veelgestelde vragen rondom personalisatie 

Personalisatie is en blijft een ontzettend lastig onderwerp in de digitale wereld. Het is een jong vakgebied waarin eigenlijk nog niemand écht een 100% geslaagde methode heeft ontwikkeld – en als jij die wel hebt, hoor ik het graag!  Gelukkig biedt CRO een hoop handvatten om al een deel van het proces te vergemakkelijken! Conversie Manager Desiree van der Horst neemt de zeven meestgestelde vragen – en antwoorden – met je door:

  1. Welke rollen zijn essentieel in je personalisatie team?
  2. Hoe meet je het succes van personalisatie?
  3. Hoe combineer je A/B tests / CRO met personalisatie?
  4. Welke segmenten kun je gebruiken voor personalisatie?
  5. Heb je een CDP (customer data platform) nodig om te kunnen personaliseren?
  6. Hoe kies ik een personalisatie tool?
  7. Wat zijn de grootste valkuilen rondom personalisatie?

Klik hier om het hele artikel te lezen

De nummer 1: Wij deelden een jaar lang onze fuck-ups en dit zijn de gevolgen

De Fuck-up Friday is een van de (vele verrassende) dingen die Online Dialogue eigen maakt.  Hier delen we namelijk op de laatste vrijdag van de maand onze fuck-ups. Het maken van fouten is dan ook voor de meesten stressvol en het toegeven van fouten kan al helemaal moeilijk zijn.  Hier krijgen collega’s de kans hun fouten met de rest van het bedrijf te delen. Ook hebben we afgelopen december voor het eerst een award uitgereikt voor de grootste fuck-up. Collega’s mochten stemmen op de fout die hun het meest is bijgebleven en aan de “eigenaar” van deze fout werd in het zonnetje gezet met een award. Alhoewel het vrij grappig is om een award uit te reiken voor de grootste fuck-up, is het ook een hele serieuze erkenning voor het durven delen van je fouten. In deze blog legt dr. Florien Cramwinckel uit waarom we hiermee zijn begonnen en hoe het delen van je fouten bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur met een psychologisch veilige werksfeer en betere prestaties.

Klik hier om het best gelezen blog van 2022 te lezen

Tot slot

Ik hoop dat je genoten hebt van de top 5 blogartikelen van 2022. En dat je net zoveel uitkijkt naar de artikelen die we het komende jaar gaan schrijven. Voor nu wens ik je een fantastisch uiteinde. Tot volgend jaar!

 

Sanne Maarsingh-Kelder

Als content manager is Sanne de duizendpoot die alle kennis verzamelt en naar buiten brengt. Altijd op jacht naar de beste blogs en vetste artikelen. Je maakt haar blij met een lekkere kop kruidenthee, een goed verhaal en: motorrijden!