CH2019: The Conference formerly known as Conversion Hotel

Op 22, 23 en 24 november 2019 zullen voor het 6e jaar op rij experts uit alle disciplines binnen de conversie optimalisatie wereld zich weer verzamelen op het prachtige eiland Texel. Online Dialogue helpt ook dit jaar weer mee op dit internationaal geliefde evenement te organiseren. Dit jaar zal The Conference formerly knowns as Conversion Hotel focussen op het maximaliseren van de waarde die jij haalt uit het weekend door je nog meer de kans te geven in contact te komen met die paar mensen die jou een stap verder laten maken.

CH2019: The Conference formerly known as…

Het congres is volledig Engels gesproken en draait rondom digital experiences en consumentengedrag, het onderzoeken en het toepassen hiervan. Een weekend dat voor iedereen, nieuw of veteraan, elk jaar weer net even anders is. Altijd weer verbeteringen die elk jaar worden doorgevoerd dankzij alle feedback. Want… Always be optimizing!

Afgelopen jaar werd er groots uitgepakt ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van Conversion Hotel. Dit jaar zal het evenement weer intiemer zijn (beperkt tot 240 deelnemers), maar ook selectiever (moeten) zijn in de kaartverkoop. Het congres neemt graag iedereen mee aan boord die ook ziet dat enerzijds Conversie niet het belangrijkste is, maar dat anderzijds Conversie nog veel te weinig impact maakt binnen bedrijven. Het is tijd voor de volgende stap in ons vakgebied. Daarom ook geen Conversion Hotel 6, maar The Conference formerly known as Conversion Hotel 1.

Vraag nu je ticket aan!

Het congres streeft er naar om een ​​breed scala aan deelnemers te verwelkomen, daarom hanteren ze een beleid voor maximaal twee kamers (wat een maximum van vier deelnemers betekent) per bedrijf. De officiële ticketverkoop begint op 4 september 2019, maar je kunt het recht verdienen om de wachtrij over te slaan door nu een ticket aan te vragen! Klik op onderstaande knop en vul het formulier in.

CH2019 Kamer / Ticket aanvragen

Ticket release data:

Onderstaand zie je de data van de kaartverkoop voor tickets voor CH2019.

  • Besloten kaartverkoop aan selecte groep oud deelnemers: 22 juli tot 9 augustus 2019, 13:00
  • Invullen aanvraagformulier om de wachtrij over te slaan: 22 juli 2019 tot 12 augustus 2019, 16:00
  • Koopmoment voor wie de wachtrij mag overslaan: 14 augustus 2019 tot 2 september 16:00
  • Eerste normale verkoopronde: 4 september 2019, 16:00
  • Tweede normale verkoopronde: 18 september 2019, 16:00
  • Derde normale verkoopronde: 2 oktober 2019, 16:00
  • Laatste normale verkoopronde: 16 oktober 2019, 16:00

Let op: de vrije verkooprondes zullen naar verwachting steeds binnen een aantal minuten zijn uitverkocht.
Kijk voor meer informatie op: conversionhotel.com

Zelf presenteren – Call for papers

Er zullen ook dit jaar weer toonaangevende keynote sprekers zijn die je zullen inspireren met hun diepgaande inzichten. Ze komen van zowel binnen als buiten het optimalisatiewerkveld en worden begin september bekend gemaakt. Eén “keynote slot” is vrijgehouden voor de winnaar van de keynote pitches die op de 1e dag zullen worden gehouden. Ook jij kunt dus op het hoofdpodium staan! Als je wilt meedoen, geef dit dan aan bij jouw CH2019 registratie!

#CH2019 is ook op zoek naar wetenschappelijke papers over digitaal consumentengedrag, digitale experimentatie en digitale bedrijfscultuur. Een aantal keynote- en parallel sessies zijn beschikbaar voor auteurs van deze artikelen.

Deadline voor het indienen van wetenschappelijke papers is 14 augustus 2019. Meer informatie en je paper indienen.

Organisatie en partners #CH2019

The Conference formerly known as Conversion Hotel wordt georganiseerd door de Online Optimizers Meetup groep (de community ontstaan vanuit Webanalisten.nl), met hulp van Online Dialogue en congres partners Adobe en Optimizely.

Desiree van der Horst - conversion manager

Er zijn twee dingen waar Desiree als conversie manager elke dag naar streeft: het creëren van blijdschap & het stimuleren van groei. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar het verbinden van mensen is hierin de cruciale factor. Meedenken, goed luisteren, het voorzien van de juiste tools en sparren over diverse strategieën zijn daily business. Buiten kantoor loopt ze graag een rondje hard in haar mooie stad Breda, is ze gek op haar thuis-jungle (inclusief huistijger) en draait ze graag 60’s/70’s plaatjes op de platenspeler.