Online DiDo#34: Hoe pas je psychologie toe voor meer structuur en learnings binnen experimenteren?

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Het is weer tijd voor de (digitale) Dialogue Donderdag (DiDo)! Vanwege het coronavirus zullen we deze keer op afstand kennis delen, discussiëren en bijpraten. 

Donderdag 29 oktober van 15.30 tot 17:00 uur is alweer de 34e editie van dit klant event. Dit keer gaan de sprekers én de bezoekers in op het thema: Hoe pas je psychologie toe voor meer structuur en learnings binnen experimenteren?

(N.B. we laten alleen deelnemers van klantzijde toe en geen medewerkers van bureaus of ZZP’ers)

Hoe pas je psychologie toe voor meer structuur en learnings binnen experimenteren?

Er zijn steeds meer bedrijven die opschalen in het aantal A/B-testen. Dit is een positieve ontwikkeling, want hoe meer er gevalideerd wordt, des te  meer bedrijven leren over hun bezoekers. 

Hierbij ontstaat een nieuwe uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je nog weet wat je geleerd hebt na meer dan 30 A/B-testen? En na meer dan 100? En 1000? Iedereen kan de uitkomst van één A/B-test onthouden en van 5 ook nog, maar als de aantallen oplopen wordt dit een steeds grotere uitdaging. 

Tijdens de 34e Dialogue Donderdag gaan we hier op in en delen we de toegevoegde waarde van een gestructureerd proces van het opstellen van hypotheses in combinatie met de kennis van psychologie. Online Dialogue heeft hiervoor het BOOM! model ontwikkeld, daar zal Joost Baalbergen alles over vertellen. Tjerk van Halem vertelt hoe hij dit binnen amsterdam&partners aanpakt.

De sprekers

Joost Baalbergen | Online Dialogue – BOOM, BOOM, BOOM, BOOM, I want you… to learn more about your customer’s behavior

Als gedragsexpert bij Online Dialogue gebruikt Joost kennis uit de psychologie om te leren wat de achterliggende drijfveren en beweegredenen van bezoekers zijn. Samen met zijn collega-psychologen ontwikkelde hij hiervoor de Behavioral Online Optimization Method (of “BOOM!”) door kennis uit de psychologie over gedragsverandering te combineren met de resultaten van 1000+ A/B-testen. In deze presentatie deelt Joost de vijf belangrijkste optimalisatie strategieën voor websites en hoe je BOOM! kunt gebruiken om structureel meer te leren over het gedrag van jouw bezoeker. BOOM!

Tjerk Halem | amsterdam&partners – Van ad-hoc testen naar een CRO-programma met een hypothesemodel gebaseerd op persona’s

Met een master Psychologische Gedragsbeïnvloeding op zak heeft Tjerk de eerste twee jaar bij een evidence-based digitaal marketingbureau gewerkt. Heel interessant, want er werd wel gemeten, maar er werd helaas niet getest. Daarom stapte hij een jaar geleden over naar amsterdam & partners. Ook wel bekend van ‘I amsterdam’; een grote naam met een grote opgave. We zijn er voor bewoners, bezoekers en bedrijven in Amsterdam.
 
Bij amsterdam & partners ging Tjerk aan de slag als ‘digital producer’ met de opdracht om CRO-specialist te worden en een CRO-programma op te zetten. Op dat moment werd er niet of nauwelijks getest, maar in een jaar tijd zijn er grote stappen gezet en mooie resultaten geboekt. In deze presentatie vertelt hij jullie hoe dit proces verliep. Daarbij vertelt hij onder andere hoe hij bij amsterdam & partners persona’s gebruikt en deze koppelt aan de learnings vanuit experimenten, hoe ze verschillende afdelingen bij dit proces betrokken hebben en wat de resultaten hiervan zijn.
 

Breakout sessie

Er zit enorm veel kennis verscholen in ons netwerk en ons doel bij Online Dialogue is altijd al om deze kennis zo veel mogelijk met elkaar te delen. Tijdens de breakout sessie kunnen deelnemers hun kennis delen met andere aanwezigen in kleine groepjes. Er is geen vast programma, zo kan je samen verschillende onderwerpen kiezen om over te praten. Voor dit evenement gebruiken we Zoom, waardoor we in verschillende breakout sessies kunnen werken.

Programma

  • 15.30 – 15.35 uur Ontvangst 

  • 15.35 – 16.05 uur Joost Baalbergen | Online Dialogue

  • 16.05 – 16.35 uur Tjerk van Halem | amsterdam&partners

  • 16.35 – 17.00 uur Breakout sessie

  • 17.00 – 17.30 uur Borrel

Daar wil ik bij zijn!

De 34e DiDo vindt online plaatst via Zoom. Je ontvangt de link voorafgaand aan het event. De voertaal op deze DiDo is Nederlands.

Weet je niet goed wat de DiDo is en wat je kunt verwachten? Lees de samenvatting van de 33e Dialogue Donderdag.

De DiDo is bedoeld voor managers, senior uitvoerenden en consultants met een passie voor kennisdeling. “Bureau-mensen”, ZZP’ers en vendors zijn welkom op onze DDTT events.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden Dialogue Donderdag - 29 oktober 2020

De inschrijving voor de DiDo is gesloten. Wil je er toch graag bij zijn? Neem contact op met Tom van den Berg.

Wat zou je graag willen leren / weten over het toepassen van psychologie binnen experimenteren?

*Online Dialogue gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt alleen om je meer informatie over dit evenement te sturen. Vragen? Neem dan contact met ons op via info@onlinedialogue.com.