Online DiDo#35: Hoe combineer je scrum met CRO?

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Lees nu de samenvatting van deze DiDo. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze events.

Donderdag 11 maart 2021 organiseren wij de eerste Dialogue Donderdag (DiDo) van het jaar! Vanwege het coronavirus zullen we op afstand kennis delen, discussiëren en bijpraten. 

Op 11 maart zullen we van 15.30 tot 17:00 uur samen onze kennis delen tijdens de 35e editie van dit event. Dit keer gaan de sprekers én de bezoekers in op het thema: Hoe combineer je scrum met conversie optimalisatie?

(Bij de DiDo zijn alleen medewerkers van klantzijde welkom. Voor medewerkers van bureaus en ZZP’ers organiseren we andere evenementen)

Combineren van scrum en CRO

Een van de meest bekende en populaire werkwijzen die wordt gebruikt om iets nieuws neer te zetten of een bestaande dienst of product stap voor stap beter te maken is scrum. Hierbij worden producten door middel van diverse sprints opgeleverd. Hierdoor kent het een tijdelijk(er) karakter, omdat altijd een nieuw programma/project gestart kan worden of een ander onderwerp prioriteit krijgt. CRO is daarentegen niet tijdelijk. Het is een continu proces waarin interessante en toepasbare inzichten worden verzameld die waardevol zijn op de korte termijn, maar voornamelijk op de lange termijn hun vruchten afwerpen. 

In de praktijk zie je dat deze twee manieren van werken vaak nog afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Maar wat zijn de overeenkomsten en verschillen? En hoe zorg je dat deze werkwijzen goed samengaan en elkaar versterken? Onze sprekers geven praktische voorbeelden en tips, en achteraf discussiëren we hier samen over tijdens de breakout sessies.

De sprekers

Lotte Cornelissen – Online Dialogue | Scrum & datagedreven werken: hoe deze werkwijzen elkaar kunnen versterken

De kracht van optimalisatie en scrum is om snel en slimmer te komen tot functionaliteiten, producten en diensten die waardevol zijn voor bezoekers of klanten. Bij allebei de werkwijzen is het team zelf in staat om te kiezen wat er wordt gemaakt, hoe dit wordt gedaan en hoe dit leidt tot tastbare producten. Maar hoe zorg je dat beide werkwijzen samen jouw organisatie doen groeien? En hoe kunnen ze in de praktijk met elkaar verweven worden? Lotte gaat tijdens haar presentatie in op hoe je deze werkwijzen als teams effectief combineert om zowel het meeste uit je sprints te halen, als dat je een continu en waardevol optimalisatie programma opzet.

Jurre de Ruiter – Sanoma / nu.nl | Dual track agile: Hoe NU valideren en scrum combineert

Bij NU wordt al enkele jaren valideren en scrum met succes gecombineerd. Dit gebeurt middels de ‘dual track agile‘ methode. Hoe dit in zijn werk gaat, en wat daar bij komt kijken, leer je allemaal tijdens de presentatie van Jurre (head of product NU).

Programma

  • 15.30 – 15.35 uur Ontvangst
  • 15.35 – 15.55 uur Lotte Cornelissen | Online Dialogue
  • 15.55 – 16.15 uur Jurre de Ruiter | Sanoma / nu.nl
  • 16.20 – 16.40 uur Breakout ronde 1*
  • 16.40 – 17.00 uur Breakout ronde 2*
  • 17.00 – 17.30 uur Borrel en napraten

*Breakout rondes/sessies
Er zit enorm veel kennis verscholen in ons netwerk en ons doel bij Online Dialogue is altijd al om deze kennis zo veel mogelijk met elkaar te delen. Tijdens de breakout sessie kunnen deelnemers hun kennis delen met andere aanwezigen in kleine groepjes. Er is geen vast programma, zo kan je samen verschillende onderwerpen kiezen om over te praten. Voor dit evenement gebruiken we Zoom, waardoor we in verschillende breakout sessies kunnen werken.

Daar wil ik bij zijn!

De 35e DiDo vindt online plaats via Zoom. Je ontvangt de link voorafgaand aan het event. De voertaal op deze DiDo is Nederlands.

Weet je niet goed wat de DiDo is en wat je kunt verwachten? Lees de samenvatting van de 34e Dialogue Donderdag.

De DiDo is bedoeld voor managers, senior uitvoerenden en consultants met een passie voor kennisdeling. “Bureau-mensen”, ZZP’ers en vendors zijn welkom op onze DDTT events.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden Dialogue Donderdag - 11 maart 2021

De inschrijving voor de DiDo is gesloten. Wil je er toch graag bij zijn? Neem contact op met Tom van den Berg.

Welke vraag heb jij rondom het combineren van scrum met CRO?

*Online Dialogue gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt alleen om je meer informatie over dit evenement te sturen. Vragen? Neem dan contact met ons op via info@onlinedialogue.com.