Teamuitje 2023: Dinant, België

Werken bij Online Dialogue is leuk. Daar kan ik kort over zijn, maar dat doe ik natuurlijk niet. Want naast alle klantbezoeken, events, borrels en natuurlijk het dagelijkse werk, hebben we ook het jaarlijkse uitje om naar uit te kijken. Vorig jaar vlogen we naar Bled, Slovenie. Dit jaar reden we naar het zuiden van België om daar in het pareltje van de Belgische Ardennen van een weekend vol leuke activiteiten te genieten.

Roadtrip

Al weken zeuren we bij de feestcommissie om meer informatie over de locatie. Maar Pim, Florien, Eddy, Lotte en Thomas hielden hun mond stijf dicht. Enkel een paklijst, met daarop een rijke combinatie van items zoals sportkleding, zwemkleding, galakleding, stevige en waterdichte wandelschoenen en ook nog een badhanddoek, gaf houvast. Op vrijdag sloten we de laptops en werden we gesommeerd naar beneden te gaan. Daar stonden drie busjes ons op te wachten. Chauffeurs Eddy, Pim en Thomas wisten de weg, voor de passagiers bleef het lang gissen. De ene na de andere afstand-berekeningstool kwam tevoorschijn. Pas toen we de eindeloze files op de Belgische wegen getrotseerd hadden (wij deden er 5,5 uur over), kwamen we aan in Dinant. Deze prachtige stad staat bekend om het Leffe klooster en de prachtige natuur.

Dropping in paradise

En dan kom je aan in een enorme villa. Met ruim 20 kamers, een professionele keuken en een verwarmd zwembad, helemaal voor ons alleen. Als de busjes leeg zijn en de koffers uitgepakt op de grond liggen, is het tijd om de BBQ aan te steken. Even wat krachtvoer naar binnen werken, want hierna gaan we op… dropping! Dinant Evasion heeft ons goed geholpen met het programma. Na het eten werd de groep in teams afgezet in het donker om vervolgens hun weg weer terug te vinden. Daar deed niet ieder team even lang over. Zo vertelt Joost dat zijn team er 1,5 uur over gedaan heeft, waarop Ruben roept dat zij hebben gewonnen. Zijn team (samen met George, Eddy, Bart en Marcel) heeft immers als enige alle checkpoints en bonuspunten behaald. Evenals alle strafpunten omdat ze de tijdslimiet zo erg overschreden hebben dat de organisatie maar naar huis was gegaan. 😉

Sportkleding, zwemkleding en galakleding? 

Een uitje met het team is bij Online Dialogue altijd een combinatie van een sportieve activiteit, lekker eten en een moment van bezinning. Vorig jaar zei ik al ‘Een OD-uitje is pas compleet als er ten minste iemand nat, vies of bezweet raakt.’ Na een korte nacht krijgen we aan de ontbijttafel te horen wat de tweede dag ons te brengen heeft: de Ardennen Challenge! Dus hup, harnas aan, helm op en gaan! Tijdens de Ardennen challenge klommen we op 55 meter hoogte over een 100 meter lange touwbrug. Super spannend, maar wel heel gaaf! Daarna reden we naar het centrum van Dinant voor een lekkere Italiaanse lunch en een stukje varen in een fluisterbootje. 

… Even tussendoor: we sturen elke drie weken een nieuwsbrief met daarin de laatste blogs, teamupdates en natuurlijk nieuws over het aanbod in onze academy. Klik hier om je in te schrijven.

Opdracht: koop een cadeautje voor je lootje en presenteer dit tijdens het diner

Bij het ontbijt heeft Pim een bak rond laten gaan met alle namen op een papiertje. Nadat alle lootjes getrokken zijn krijgen we de opdracht om, na afloop van de boot-tour, in het centrum van Dinant een cadeautje te kopen van vijf euro voor ons lootje en hier een verhaal bij te verzinnen. Dat leverde natuurlijk heel veel hilarische momenten op! 

Dineren in stijl

Als alle angstzweet is weggespoeld en iedereen zich heeft opgedirkt is het tijd voor het galadiner. Onze privéchefs hebben een vijfgangen diner bereid en leggen ons helemaal in de watten. Onder het genot van een lekker drankje en hapje worden de lootjes en cadeautjes voorgedragen. Een vriendschapsarmband voor Floor, een lichtgevende glitterstuiterbal voor Yuran, een paar oorbellen voor Desiree en een saladereceptenboek voor Joost. Elk met een eigen verhaal en mooie voordracht. 

Tot slot 

Ook dit jaar was weer een onvergetelijk uitje vol hoogtepunten (soms letterlijk) en mooie herinneringen. Dank aan de feestcommissie (inclusief Florien) en Dinant Evasion voor het mogelijk maken van het weekend. Op naar volgend jaar! 

Team

Sanne Maarsingh-Kelder

Als content manager is Sanne de duizendpoot die alle kennis verzamelt en naar buiten brengt. Altijd op jacht naar de beste blogs en vetste artikelen. Je maakt haar blij met een lekkere kop kruidenthee, een goed verhaal en: motorrijden!