Terugblik 2023 ODHouse: Back in Business!

Wat een feest om het jaar te kunnen beginnen in ons eigen ODHouse in plaats van thuis een lockdown uit te zitten. Corona ligt definitief achter ons! Dat wil zeggen, we hebben ermee leren leven. Ook de markt krabbelt langzaam op: het jaar begon met voorzichtigheid en terughoudendheid, maar die schroom is verdwenen en alle seinen staan weer op groen: met volle kracht vooruit. 

Onze klanten en relaties zijn inmiddels kind aan huis en toveren als volleerde barista’s de lekkerste koffie uit onze machine. Leuk is het om ook nieuwe klanten te verwelkomen. Onze uitnodiging aan een ieder blijft: kom een dagje bij ons op locatie werken (en tafeltennissen), doe mee een meetup met psychologen, analisten, strategen, of UX-ers, of kom borrelen na afloop van de DiDo.

Team

Team OD

Hebben we hard gewerkt? Jazeker. Dat hebben we. Maar het is veel leuker om te vertellen over onze eerste vrijwilligersdag waar we de handen uit de mouwen staken bij Careyn Swellengrebel, een prachtig zorgcentrum voor mensen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Samen met de bewoners zijn er prachtige kerststukjes gemaakt en hebben we in rolstoel colonne de nabijgelegen kerstmarkt bezocht. Een super bijzondere ervaring waar we allemaal nog lang op kunnen teren. 

Een ander memorabel team-moment van 2023 was het bezoek aan een karaokebar waar ons wereldsterren waanden. Ook ons jaarlijkse teamuitje was zeker weer een hoogtepunt.  Dit jaar met de Ardennen als bestemming. We hadden prachtig weer en een heerlijk zwembad. Genoten van een te lange nachtdropping, een gala avond, rotsklimmen, bootjes op de Maas, lunchen in een kasteel maar vooral: heel veel lol met elkaar.

Helaas is het niet elke dag feest. Het is altijd weer even slikken wanneer dierbare collega’s het team verlaten. Het hoort erbij, zegt men, maar het went nooit. Dat staat los van het feit dat we superblij zijn met de geweldige nieuwe kansen die ze grijpen en we wensen hen al het goede:  Florien (SNS bank), Naomi (Funda) en Thomas (ABNAMRO). We gaan jullie missen. 

Bedankt

Uiteraard zijn we altijd op zoek naar nieuwe kanjers; ken je, of ben je een Conversie Specialist/Manager/Consultant of heb je je hart verloren aan data analyse, of is sales meer jouw passie? Wij leren je graag kennen, kom eens langs!

Meedoen is leuk, winnen is leuker!

3x Award winnaar bij Experimentation Elite 2023

In 2023 waren we weer getuige van een keur aan feestelijke verkiezingen en award shows. Het spreekt voor zich dat we trots en blij zijn voor onze klanten die opvielen bij de jury’s:

Experimentation Culture Awards 2023

Nominees:

  •  EDC categorie Rising Star
  •  DPG categorie Team 
  •  Beter Bed categorie Organisation-Wide

Winnaar:

  •  Drukwerkdeal: categorie Organisation-Wide

The 2023 Experimentation Awards 2023

Winnaars:

  • Online Dialogue with DPG – Team of the Year (Agency)
  • Practitioner of the Year – Ruben de Boer (Lead Conversie Manager Online Dialogue)
  • Experimentation Legend of the Year – Ton Wesseling (oprichter Online Dialogue)
groepsfoto experimentation elite

Omdat we samen met DPG Media ‘Best Agency team’ hebben gewonnen bij de Experimentation Elite, zijn we in gesprek gegaan met Joshua Kreuger over het ideale recept voor een succesvol experimenteerprogramma. Hierin vertelt hij hoe we bij DPG Media ervoor hebben gezorgd dat experimenteren onderdeel is gaan worden van de cultuur binnen de organisatie. Ben jij nou benieuwd hoe we gewonnen hebben? Bekijk dan onze inzending. 

Daarnaast zijn we natuurlijk ook ontzettend trots op de prijzen die collega’s in ontvangst mochten nemen. Zo won Ruben de Practitioner of the Year award en Naomi werd gekroond tot Data Professional van het Jaar. 

De Jury beoordeelde Naomi als volgt:

“De jury is tot het unanieme oordeel gekomen dat Naomi Smulders de Data Professional van het jaar 2023 is. Met haar overtuigingskracht, passie en innovatieve aanpak laat Naomi zien dat haar aanpak en werkwijze een voorbeeld is hoe het vakgebied van data science en alles daaromheen leuker gemaakt kan worden. De jury hoopt dat deze aanpak andere data scientists en hun managers kan overtuigen om verder te kijken dan data en software alleen en dat zij ook oog krijgen voor het menselijke aspect. Door haar doorzettingsvermogen en creatieve insteek heeft Naomi bovendien laten zien dat een one-woman-team in staat is om ver boven haar gewicht te boksen. Het zou de jury niets verbazen als we nog veel meer van Naomi in de toekomst gaan zien en horen!”

Het is en blijft natuurlijk een voorrecht om met zulke mooie partners een dermate grote variëteit aan projecten te mogen doen. Kijk op onze klantenpagina voor een aantal avonturen. 

… Even tussendoor: we sturen elke drie weken een nieuwsbrief met daarin de laatste blogs, teamupdates en natuurlijk nieuws over het aanbod in onze academy. Klik hier om je in te schrijven.

Thought leadership

Zoals altijd blogden we er in 2023 vrolijk op los:  meer dan 66 artikelen!
De thema’s beslaan het hele CRO spectrum: cultuur, strategie, data, psychologie, UX en development. De 10 meest gelezen blogs van dit jaar vind je hier.

Naast al het bloggen, waren we dit jaar ook veel te zien en te horen. Zo sprak Naomi Smulders (data scientist) bij het Marketing Insights Event (MIE) en verzorgde ze een webinar voor Measure Summit. Daarnaast was ze ook te gast bij de podcast van Women in Analytics. Verder presenteerde Florien Cramwinckel “hoe je meer kunt leren van je experimenten” op onze Dido #37; en Ruben de Boer waagde zich aan een webinar voor VWO en was te gast bij de podcasts van o.a.  Experiment Nation en Less Ego, More Data, Product Owner Podcast. Op onze Events pagina kan je alle podcasts, waar Ruben de Boer in spreekt, vinden. 

Gezien de inzet en het enthousiasme waarmee we dit doen, is er slechts één conclusie mogelijk: het smaakt naar meer. Ben jij ook zo benieuwd naar wat er allemaal komen gaat? Hier vind je een overzicht van de events waar je ons kunt ontmoeten in 2024: https://onlinedialogue.nl/over-ons/events

Online Dialogue Academy

academy

We hebben in 2023 flink aan de weg getimmerd om ons trainingsaanbod flink uit te breiden. Onze Training Conversie Specialist bieden we ook in het Engels. Naast de vertrouwde basis training psychologie en de verdiepende consumentengedrag training (BOOM!) komen ook de analisten aan bod:
statistiek, GA4 en BigQuery. Of zoek je een training Product Discovery ? Hoe dan ook, wil je, samen of met je team, het nieuwe jaar beginnen met een deep dive?
Meld je dan aan voor een van onze opleidingen

Fijne feestdagen en op naar mooie ontmoetingen in 2024!

We wensen al onze klanten, vrienden en partners een prachtig kerstfeest, een gezellige jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2024 toe.
Proost!

Misschien vind je dit ook interessant:

Eddy Morreau - manager operations

Eddy is manager operations bij Online Dialogue. Hij is de persoon bij wie je moet zijn als je zin hebt om gezellig te kletsen of bij ons wilt werken :)