Unlock the Collaboration Bonus – Lucia van den Brink

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:6 minuten gelezen

Dit is een liveverslag van de keynote die Lucia van den Brink gaf tijdens Conversion Hotel 2023. Eerder deelden we ook het liveverslag van Michael Aagaard en het liveverslag van Tim Stewart.

YouTube kampte met een uitdaging: een opmerkelijk percentage van 5-10% van de geüploade video’s bleek ondersteboven te zijn. Opvallend genoeg werd het probleem niet intern ontdekt, maar door iemand van buiten het team, een linkshandige persoon. Dit vormde het startpunt voor Lucia’s interessante presentatie over de samenwerking bonus. 

Een team dat aan hypotheses werkt, leidt tot meer winnaars:

  • Merk #1: Lucia had 22% win-rate, het team: 28%
  • Merk #2: Winstpercentage, 1 CRO-specialist: 38,5%, het team: 43.3%
  • Merk #3: Winrate, 1 CRO-specialist: 9,3%, het team: 10%
  • Merk #4: Winstpercentage, 1 CRO-specialist: 29,2%, het team: 34.5%

Dit voorbeeld illustreert de samenwerking bonus: het gezamenlijk werken met een team aan experimenten leidt tot verhoogde winstpercentages, meer volwassenheid en een groeiende experimentele cultuur.

Lucia van den Brink

Wat is een experimenteercultuur?

Iedereen heeft zijn eigen kijk op wat een experimenteercultuur precies betekent. In de basis bevordert een experimenteercultuur experimenteren, het doorbreekt silo’s en vooroordelen, en draagt het bij aan een verbeterde werkomgeving.

Er bestaan diverse teamstructuren. Aan de ene kant hebben we de ‘missionarissen’. Dit zijn mensen die betrokken en gemotiveerd zijn, zich vertrouwd voelen met leiderschap en bevoegd zijn. Aan de andere kant hebben we de ‘huurlingen’. Dit zijn personen die opdrachten ontvangen, weinig vertrouwen hebben met leiderschap en weinig empowerment ervaren.

Ingrediënten tot een succesvolle samenwerkingsbonus 

Alleen complexe taken. Het werkt alleen bij creativiteit en in de probleemoplossende fase. Voor het realiseren en bouwen van een bepaald ontwerp is dit niet zo geschikt. 

Niet van toepassing bij conflict. Dit geldt voor zowel interpersoonlijke spanningen als conflicten. 

Unieke identiteit behouden. Het benutten van diverse perspectieven in groepen vergt inzet van de teamleden om hun unieke inzichten te delen en voort te bouwen op de gedeelde perspectieven. Dit proces wordt het best makkelijker gemaakt wanneer groepsleden streven naar het behouden van hun unieke identiteit binnen de groep.

Mate van experimenteer rijpheid. Een hoge mate van experimenteer rijpheid is van belang voor een succesvolle samenwerkingsbonus. 

Voordelen van een divers team

Allereerst neemt de creativiteit toe met diverse teams en met een goede teamomgeving.  Creativiteit is het genereren van nieuwe ideeën die nuttig zijn. Dit resulteert in meer unieke (test)ideeën.

Daarnaast is er sprake van het baksteeneffect; Diverse groepen komen met meer unieke en innovatieve toepassingen voor een baksteen.

Ook kan diversiteit innovatie stimuleren. Dit is gevonden in een studie door Harvard. 

Als laatste hebben we meer mensen nodig omdat 98% van onze gedachten gelijk is aan die van gisteren. Hierom is het noodzakelijk om meer mensen te betrekken voor een bredere variatie aan denkbeelden.

… Even tussendoor: we sturen elke drie weken een nieuwsbrief met daarin de laatste blogs, teamupdates en natuurlijk nieuws over het aanbod in onze academy. Klik hier om je in te schrijven.

Tips and Tricks 

Aan het einde van Lucia’s presentatie gaf zij nog wat extra tips om de samenwerkingsbonus te laten slagen. 

Divergeer en Convergeer Slim

Gebruik het concept van de driedubbele diamant en betrek een scala aan mensen in de divergentiefase. Geef ideeën de kans om te groeien voordat je convergeert naar de elementen die relevant zijn voor CRO, zoals MDe-berekeningen. Onderzoek wijst namelijk uit dat een overvloed aan ideeën de kwaliteit daadwerkelijk verbetert, wat soms tegen de intuïtie ingaat.

Ondersteun Creativiteit en Ideatie

Maak het verzamelen van ideeën zo moeiteloos mogelijk. Begrijp dat sommige ideeën misschien niet direct toepasbaar lijken, maar in de toekomst waardevol kunnen worden. Scheid ideatie van prioritering. 

Vermijd Groepsbrainstorming

In plaats van traditionele groepsbrainstormsessies, overweeg het 1-2-4 brainstormmodel. Individuen brainstormen eerst alleen, delen vervolgens hun beste ideeën met een ander, waarna de groep wordt opgesplitst en deelnemers hun ideeën aan elkaar presenteren. Dit zorgt voor zowel overlappende als unieke ideeën.

Luister Actief en Maak Contact

Als CRO-specialisten zijn we vaak gericht op het promoten van onze ideeën, maar het luisteren naar anderen is net zo cruciaal. Ontdek de doelstellingen van andere teams, lees hun nieuwsbrieven en maak contact op een niet-eenzijdige manier. Zoek vooral connectie met mensen die sterk verschillen van jou. Hier valt de grootste samenwerkingsbonus te behalen.

Tot slot 

Hoe meet je de samenwerkingsbonus? Het gaat om het aantal afdelingen dat betrokken is bij experimenten en het aantal mensen dat hypotheses heeft bedacht. Analyseer dat per kwartaal om te zien of je het slechter of beter doet dan het vorige kwartaal.

And last but not least….. Geniet van de bonus!

Misschien vind je dit ook interessant: