Vacature: kom bij ons werken als gedragsexpert!

Helaas! Deze vacature is al vervuld. Wil je graag bij ons komen werken? Stuur ons dan een open sollicitatie.

Heb je een passie om vanuit data te kijken naar online gedrag? Lijkt het je leuk om aan de hand van wetenschappelijke kennis en data hypotheses op te stellen? En presenteer je de hypotheses en resultaten graag bij klanten? Kom dan werken bij Online Dialogue als gedragsexpert!

Om een volgende stap te kunnen zetten in onze groeiambitie zijn wij per direct op zoek naar een gedragsexpert. Bij voorkeur iemand met minimaal 3-5 jaar werkervaring en een achtergrond in economisch, consumenten of sociale psychologie.

Als gedragsexpert draag je zorg voor:

 • Beschrijven: Interpreteren van data (webdata, surveys, interviews, experimentresultaten, enz.) om een beeld te vormen van online gedrag
 • Verklaren: Beschikbare data combineren met wetenschappelijke kennis om te komen tot onderbouwde verklaringen van het gedrag
 • Voorspellen: Hypotheses opstellen over hoe het gedrag veranderd kan worden om de website te optimaliseren en deze toetsen met online experimenten
 • Conclusies trekken over de beweegredenen van (website)bezoekers door de resultaten van uitgevoerde online experimenten te combineren
 • Organisaties adviseren op basis van wetenschappelijke kennis over gedrag, uitkomsten van de uitgevoerde experimenten en andere beschikbare data
 • Organisaties begeleiden bij het eigen maken van een data- en experimentgedreven cultuur

Wat verwachten wij van jou?

 • Affiniteit met het online werkveld en werken met data en statistiek
 • Je hebt een gedragswetenschappelijke achtergrond.
 • Je kan zelfstandig werken aan opdrachten, plannen en communiceren, rapporten schrijven en vragen van klanten omzetten in onderzoek en experimenten.
 • Bovendien vind je het leuk andere toegepaste gedragswetenschappers te enthousiasmeren en uit te dagen om hun kennis te blijven vergroten.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels.
 • Je hebt ethiek hoog in het vaandel.

Wij bieden jou:

 • full-time dienstverband;
 • een uitdagende functie in een open, enthousiaste, leergierige, continu innoverende en voorop lopende organisatie;
 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. pensioen, vergoeding woon-werkverkeer, laptop van de zaak);
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën;
 • gezellige borrels en bedrijfsuitjes naar het buitenland (verrassing!);
 • > 350 jaar online kennis en ervaring van je collega’s tot je beschikking.

Wij zijn…

Hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar we werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van onze aanpak. Wij werken voor opdrachtgevers als; VodafoneZiggo, Marktplaats, Van der Valk, ANWB, Nederlandse Loterij, BeterBed, Efteling en NS International.

Het team

vacature analist

Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met webanalisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers. Wij combineren data, onderzoek en psychologie om zo online conversie en ervaring te verbeteren.

Een dag als gedragsexpert bij Online Dialogue

vacature

Je dag begint met een maandelijkse update sessie bij een groot bedrijf in de travelbranche. Samen met de lead van je team presenteer je de resultaten van de gedragsstudie en de planning voor de eerstvolgende weken. Na afloop volgt een stand-up met het Online Dialogue team voor dezelfde klant. Gewapend met een goede en verdiende kop koffie, praten we elkaar kort bij, kijken we op het dashboard hoe alle analyses en experimenten lopen, en we stellen acties op. Vervolgens gaat iedereen lekker aan de slag.

Je gaat verder met je zoektocht naar wetenschappelijke artikelen over het effect van doelgerichtheid en het gevoel van zekerheid bij een aankoop. Op basis van de verzamelde informatie ontdek je een patroon in de data die je graag verder zou willen laten checken door de data analist.

In de middag lunch je, zoals gebruikelijk, met je collega’s buiten de deur voor een verzorgde lunch bij Meeting Plaza. Weer terug op kantoor ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de inhouse opleiding over Consumentenpsychologie die de week erop zal starten. Als je collega analist je de gewenste informatie stuurt, ga je verder met het opstellen van een nieuwe hypothese voor het bedrijf in de travelbranche. Tussendoor spelen jullie een potje tafeltennis. Aan het eind van de middag maak je nog even slides voor de OD-kennissessie de volgende middag. Je wilt het hebben over hypotheses. Je gaat uitleggen hoe je een goede hypothese opstelt, maar vooral duidelijk maken wat het doel is van een hypothese binnen het optimalisatie proces. Je eindigt de dag samen met de andere gedragsexperts. Tijdens het overleg nemen jullie de resourceplanning door, bespreken alle deadlines en evalueren de lopende projecten.

Eddy Morreau - manager operations

Eddy is manager operations bij Online Dialogue. Hij is de persoon bij wie je moet zijn als je zin hebt om gezellig te kletsen of bij ons wilt werken :)