Vacature: kom bij ons werken als junior data analist!

Helaas! Deze vacature is al vervuld. Wil je graag bij ons komen werken? Stuur ons dan een open sollicitatie.

Heb je een passie voor data? Wil je je graag ontwikkelen tot een fantastische data analist? En lijkt het je leuk om voor uitdagende klanten te werken? Solliciteer dan bij Online Dialogue als junior data analist!

Als data analist werk je intensief samen met de andere ervaren (technisch) analisten bij Online Dialogue en maak je deel uit van multidisciplinaire teams met onder andere psychologen, strategen en UX-designers. Je bent een belangrijke waarde bij het voorbereiden en analyseren van conversie optimalisatie trajecten.

Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen in het vak en uit te groeien tot een echte data koning. Je gaat graag aan de slag met het analyseren van allerlei soorten gebruikersdata (feedback, analytics, experimenten) en haalt de beste inzichten eruit. Je leert deze inzichten te presenteren in een duidelijk verhaal bij onze klanten, met als belangrijkste doel het omzetten van inzichten in acties.

Voor jou is het een uitdaging om uit grote databestanden inzichten te verkrijgen en te herleiden welke segmenten zich anders gedragen of beter presteren.

Jij hebt…

 • pre: relevante werkervaring in het online werkveld
 • een natuurlijke nieuwsgierigheid naar nieuwe tools en technieken
 • ambitie om de beste te worden in je vakgebied
 • een relevante HBO/WO opleiding afgerond
 • pre: kennis van conversie optimalisatie
 • goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands (om leuke woordgrappen te kunnen maken)  

Wij bieden…

 • full-time dienstverband
 • vergoeding woon–werkverkeer
 • een pensioenregeling
 • op maat gemaakt ontwikkelingsprogramma
 • laptop van de zaak en een telefoonvergoeding
 • gezellige borrels en bedrijfsuitjes naar het buitenland (verrassing!)
 • een passend salaris
 • thuiswerkdag mogelijk
 • > 350 jaar online kennis en ervaring van je collega’s tot je beschikking

Wij zijn…

vacature analist

Hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar we werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van onze aanpak. Wij werken voor opdrachtgevers als; VodafoneZiggo, Marktplaats, Van der Valk, ANWB, Nederlandse Loterij, BeterBed, Efteling, Hallmark en NS International.

Het team

vacature analist

Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met analisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers. Wij combineren data, onderzoek en psychologie om zo online conversie en ervaring te verbeteren.

Een dag bij Online Dialogue

vacature analist

Je dag begint met een maandelijkse update sessie bij een grote Nederlandse telecom provider. Samen met een andere analist presenteer je de resultaten van de laatste twee A/B testen. Beide testen zijn een winnaar, dus om dit te vieren hebben jullie taart meegenomen. Na afloop volgt een stand up met het Online Dialogue team voor dezelfde klant. Gewapend met een goede en verdiende kop koffie, praten we elkaar kort bij, kijken we op het dashboard hoe alle analyses en experimenten lopen, en we stellen acties op. Vervolgens gaat iedereen aan de slag. Je duikt in de data van een nieuwe klant, om later je inzichten met de andere analisten te bespreken. Daarna leert je collega Hans je werken met één van onze eigen optimalisatie tools.

In de middag lunch je, zoals gebruikelijk, met je collega’s buiten de deur voor een verzorgde lunch bij Meeting Plaza. Weer terug op kantoor ga je aan de slag met het analyseren van een A/B test. Vervolgens ontvang je een mailtje van je collega psycholoog met een aantal vragen ter voorbereiding op het volgende experiment voor de Telco en duik je de data in om te zoeken naar de antwoorden. Tussendoor spelen jullie een potje tafeltennis. Je eindigt de dag samen met de andere analisten. Tijdens het overleg nemen jullie de resourceplanning door, bespreken alle deadlines en evalueren de lopende projecten.

Solliciteren kan via onze vacaturepagina.

Eddy Morreau - manager operations

Eddy is manager operations bij Online Dialogue. Hij is de persoon bij wie je moet zijn als je zin hebt om gezellig te kletsen of bij ons wilt werken :)