Vacature: Online Dialogue zoekt een UX designer

Bij Online Dialogue weten we maar al te goed dat je als getalenteerde designer met development skills overal wel aan de slag kunt. Daarom beantwoorden we direct de vraag ‘What’s in it for you?’

Als jij voorbij de fase bent waarin je alleen maar ‘mooie designs’ oplevert en juist stappen wilt maken in de impact van je designs, dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor ons is design het eindproduct dat laat zien dat we de klant goed begrijpen. ‘Everything evidence based’ is ons credo, wat betekent dat jouw designs ondersteund worden met de kennis van je collega’s in gebieden als psychologie en data.

Samen met Niels van der Leeuw vorm jij het UX-team, waarbij je kunt rekenen op coaching en ondersteuning. Kruisbestuiving, kennisdeling en innovatie zijn standaard termen die je in veel vacatures leest. But we put our money where our mouth is: er is ruimte om vanuit Online Dialogue nieuwe tools en algoritmes te ontwikkelen. Je ziet bijvoorbeeld snel hoe we op bestaande websites de aanwezige API of ajax calls gebruiken voor DOM manipulatie om jouw eigen concepten te toetsen. Natuurlijk leren we je hoe je dit moet doen.

Wat verwachten wij van jou?

We zoeken een nieuwsgierige, gedreven designer die altijd meer wil leren en graag samenwerkt in multidisciplinaire teams. Daarnaast is het handig als je:

 • zeker twee jaar relevante werkervaring hebt als UX/UI – designer;
 • affiniteit hebt met liquid en responsive design principles;
 • goede kennis van HTML & CSS hebt en jQuery graag wilt leren;
 • nieuwsgierig bent naar nieuwe tools en technieken zoals Google Tag Manager, VWO en/of Optimizely;
 • maar ook gedreven en inventief bent bij technische oplossingen;
 • de ambitie hebt om inhoudelijk één van de beteren te worden in je vakgebied;
 • Nederlands en Engels beheerst in woord en geschrift;
 • uitstekende communicatie skills hebt en het vermogen om met verschillende partijen te schakelen en samen te werken.

Wie zijn wij?

Online Dialogue is hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Uiteraard omdat we stuk voor stuk bevlogen ‘vakidioten’ onderdak bieden. En omdat onze aanpak uniek is: wij werken in multidisciplinair teamverband met webanalisten, psychologen, UX designers en developers. Het combineren van data, (gebruikers) onderzoeken en (online) gedragspsychologie om tot goede online dialogen te komen staat centraal maar bovenal: ‘we evidence everything’.

Al die kennis, kunde en ervaring delen we graag. Vaak zetten we dan ook bij de klant zelf interne teams op die wij van a tot z begeleiden tot optimalisatie specialisten.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij gaan voor kwaliteit en we willen dat die kwaliteit dagelijks verbetert. Dat betekent: dingen durven doen, leren maar ook leren falen, evalueren en dan nog beter worden.
  Als UX designer zul je worden uitgedaagd door veeleisende klanten, maar zeker ook door je slimme collega’s.
 • Daarnaast leer je razendsnel alles over het brein. Want onze psychologen zijn nooit te beroerd om je erop te wijzen hoe wij als mensen nu eigenlijk in elkaar zitten (en dat is anders dan je denkt). En dan hebben we ook nog een paar eigenwijze marketeers rondlopen die net weer een tikkeltje anders denken over digitale materie.
 • We ademen optimalisatie bij Online Dialogue. Niet alleen testen we continu, daarnaast voeren we ook klant- en toptakenonderzoek uit, analyseren we heatmaps en benutten elke andere mogelijkheid om de conversie bij onze klanten te verbeteren.
 • Maar bovendien is het gewoon heel leuk bij ons. Dat kun je zelf al stiekem ondervinden want we hebben een open kantoorconcept. Op ons kantoor, het ODhouse, ben je als digitale vakidioot altijd van harte welkom! Kom eens een dagje bij ons zitten: meten is weten!

We bieden je in 1e instantie een dienstverband voor 40 uur per week voor een periode van 6 maanden en hopen dat deze periode het begin is van een langere samenwerking.

Hoe reageer je op deze baan?

 1. Mail naar Eddy.Morreau@onlinedialogue.nl.
 2. Zet “UX-designer” in de subject line.
 3. Vertel me in de mail waarom je graag bij ons zou willen werken.
 4. Voeg je LinkedIn profiel en relevante social media links toe.
 5. Voeg voorbeelden toe van projecten/designs waaraan je met plezier hebt gewerkt (ook buiten het werkveld).

Zodra ik deze informatie ontvangen heb krijg je snel een reactie van mij. Er is geen deadline – zodra de vacature is vervuld, vermelden wij dit direct op deze website.

Sanne Maarsingh-Kelder

Als content manager is Sanne de duizendpoot die alle kennis verzamelt en naar buiten brengt. Altijd op jacht naar de beste blogs en vetste artikelen. Je maakt haar blij met een lekkere kop kruidenthee, een goed verhaal en: motorrijden!