Een dag van delen: OD’s vrijwilligersdag 2023

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Op donderdag 14 december 2023 hebben wij een vrijwilligersdag georganiseerd bij verzorgingstehuis Careyn Swellengrebel in Utrecht. Bij OD vinden wij namelijk niet alleen goed werk afleveren belangrijk, maar we geloven ook in de kracht van maatschappelijke betrokkenheid. Het werd een dag van samenwerken, verbinden en mooie momenten.

Dubbel plezier

Om 9.30 stonden wij met (bijna) alle collega’s op de stoep bij Careyn Swellengrebel. Dit is een zorgcentrum in Utrecht Oost, gespecialiseerd in dementie en somatische zorg. Hier werken de verzorgers en verplegers dag en nacht om de bewoners een veilige en prettige tijd te geven. Vandaag mochten we ze helpen en dat leverde heel wat hilarische en ook bijzondere momenten op. 

Na een warm ontvangst door het team splitsten de OD’ers zich op in twee groepen. De ene groep wandelde met de bewoners naar de Intratuin voor een wandeling door de prachtig versierde winkel. Heerlijk de frisse lucht in en al hobbelend over de stoep naar de winkel. Daar was een kleine kerstwereld die de magie van de feestdagen dichterbij bracht. 

Ondertussen ging de andere helft aan de slag met het maken van kerststukjes. Dit was niet alleen een leuke creatieve opdracht, maar het zorgde ook voor een hilarische sfeer. Het steekschuim (dat spul waar je altijd even in wil wroeten met je vingers) en de takjes vlogen over de tafels, er werden liedjes gezongen en er werd wat gebakkeleid over de grootte of hoeveelheid van de versieringen. Het leverde in ieder geval mooie kerststukjes en leuke herinneringen op. 

Na een lekkere gezamenlijke lunch wisselden de groepen van activiteit. Degenen die ‘s ochtends de kerstshow hadden gezien, konden zich volledig storten op de glitters en de kerststukjes. De andere groep maakte de wandeling naar de intratuin voor de kerstshow en keken hun ogen uit. En verbaasden zich ook wel over de prijs van de kerstballen tegenwoordig.. 

Dankbaar

Na een dag vol plezier keerden we terug naar huis. Deze dagen zijn voor de bewoners zeldzaam. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, maar uitjes als deze komen zo’n 5 of 6 keer per jaar voor. We zijn daarom extra dankbaar dat we de bewoners een glimlach konden bezorgen tijdens deze vrijwilligersdag. Dat we een steentje hebben bijgedragen aan het welzijn van anderen, versterkt niet alleen ons teamgevoel, maar herinnert ons ook eraan dat we allemaal een verantwoordelijkheid hebben om een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. 

Wij bedanken het team van Careyn Swellengrebel en hun bewoners dat ze ons wilden verwelkomen in hun verzorgingstehuis.

vrijwilligersdag

Misschien vind je dit ook interessant: