Shopper Brain Conference 2015

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:2 minuten gelezen

door Bas Heerkens

Het is altijd mooi om omringd te worden door mensen met passie. Helemaal als die mensen ook nog eens geïnteresseerd zijn in onderwerpen die jij zelf ook machtig mooi vindt. Dat was op 16 oktober jl. het geval, op het Shopper Brain Congres in Amsterdam. 100 mensen met een extreme interesse in hersenen, psychologie en marketing.

BartShopperBrain

Er was een grote variëteit van aanwezigen en (kwaliteit van) sprekers: Old-school marketeers, young creatives, pure wetenschappers, consultants, marktonderzoekers. Het toepassen van onderzoeksmethoden en kennis uit de psychologie en neurowetenschappen spreekt blijkbaar vele mensen aan. Het is dan ook logisch dat de presentaties over zeer uiteenlopende onderwerpen gingen. Al vind ik het als psycholoog prachtig om al die passie voor gedrag te zien, het maakt het opdoen van relevante kennis en ‘effectief netwerken’ wel net wat lastiger.

De presentatie van mijn Online Dialogue collega Bart Schutz schudde een deel van de zaal gelukkig goed wakker. Bart sprong het podium op, wild enthousiast, om als een van de weinigen te laten zien hoe effectief de praktische toepassing van psychologie is. Het kan niet anders dan dat menig wetenschapper zich vervolgens eens goed achter de oren heeft gekrabd. Hoge testaantallen, vele conversies, een hoge power, geen sociale wenselijkheid en een natuurlijk ‘testsetting’. Tjah scientist, misschien toch maar de digitale revolutie omarmen…?

Download hier de slides van Barts presentatie op de Shopper Brain Conference.