Arend's hoogtepunten van 2013

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:2 minuten gelezen

2013 ligt al weer achter ons, maar dat betekent niet dat we vergeten zijn wat voor fantastische dingen we het afgelopen jaar allemaal in ons vakgebied hebben mogen doen. Daarom blikken de Online Dialogue collega’s terug op hun hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Dit zijn de hoogtepunten van 2013 van analytics expert Arend Zwaneveld.

Mijn persoonlijke hoogtepunt voor 2013 is zonder twijfel de geboorte van mijn tweede. Op de Online Dialogue donderdag over Big Data nog wel!

Een career-changing event in 2013 is zonder twijfel de oprichting van Coursera.org geweest: dé manier om mijn Big Data-ambities versneld waar te maken. Data science, Statistics, Recommender Systems, Data Analysis, Machine Learning: voor mij is deze site echt één grote snoepwinkel!

Na wat experimenten met Splunk heb ik R ontdekt en gekozen als mijn favoriete data-tool: oefenen-oefenen-oefenen! Daarnaast heb ik tijdens een Coursera cursus Tableau ontdekt en binnen de Rabobank geïntroduceerd (wordt vervolgd). Ook heb ik met Bart mijn eerste Social Network analyse gedaan in Gephi (en de grenzen van mijn Mac ontdekt), en dat smaakt naar meer!

In 2013 dus vooral veel kennis gezaaid. In 2014 wil ik gaan oogsten: “Big Data doén in plaats van erover te praten”. 🙂