Anouk Erens is digital webanalist van het jaar!

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Op donderdag 1 juli vond de uitreiking van de MOA Awards plaats in de Hallen in Amsterdam.
Wij mochten erbij zijn, omdat ‘onze’ Anouk Erens was genomineerd voor Digital & webanalist van het jaar!

De uitreiking was een feest voor het oog en het oor!

Met leuke filmpjes werden de kandidaten geïntroduceerd en daarna toegesproken met mooie woorden van de jury. De winnaars mochten op hun beurt het podium op en werden persoonlijk toegezongen en in het zonnetje gezet.

Anouk was als derde aan de beurt en toen de jury sprak over de combinatie van data en psychologie wisten we dat het raak was. Anouk is de winnaar! Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op.

Anouk is sinds 2017 Analytics & Optimization Expert bij Online Dialogue. Na een studie Applied Cognitive Psychology leerde zij vanaf 2014 de kneepjes van het analistenvak bij de Rabobank, eerst als Customer Journey Analist en later als Marketing Analist. Sinds haar overstap naar Online Dialogue combineert ze de psychologische achtergrond van haar studie met de analyse van gebruikersgedrag, om digitale communicatie voor de klanten van Online Dialogue te optimaliseren. Door haar inspirerende presentatie gaf Anouk de jury een inkijkje in hoe zij het combineren van deze twee vakgebieden aanpakt en dit in haar dagelijks werk inzet. De modelmatigheid en volledigheid van Anouk haar aanpak zijn aspecten die de jury direct in positieve zin opvielen.

Amsterdam 1 juli 2021, MOAwards 2021

Modellenbureau

Modellen als het FACT-ACT model, een hypothesegedreven CRO-programma en het 6V-model voor gedragsanalyse zijn naadloos in haar aanpak ge ntegreerd, om ervoor te zorgen dat ieder verbeterinitiatief waar Anouk zich mee bezighoudt van begin tot eind hoge kwaliteit levert. De combinatie van analyse en psychologie en aangrenzende disciplines die het resultaat tot een succes moeten maken gaven blijk van volledigheid en natuurlijk ook van de verschillende vakgebieden waar Anouk persoonlijk ervaring in heeft.

Nuchterheid en werkplezier

Behalve haar vakinhoudelijke kennis gaf Anouk volgens de jury ook blijk van zowel nuchterheid als werkplezier in haar rol als Analytics & Optimization Expert. Ondanks de vele modellen in haar aanpak, leek geen van de modellen overbodig en raakte ze ook niet verstrikt in een web van overmatige complexiteit. Bovendien gaf ze aan met veel plezier deel te nemen aan de extracurriculaire activiteiten binnen het vakgebied van Digital & Web Analytics, zoals het jaarlijkse Conversion Hotel waar zij door de jaren heen ook de nodige kennisdelingssessies voor haar rekening heeft genomen.

De winnaar is…

Dit zei het juryrapport:

De jury heeft unaniem besloten dat Anouk Erens de Digital & Webanalist van 2021 is. De
compleetheid van Anouk haar kennis en ervaring hebben de doorslag gegeven, evenals de mate waarin zij aan kennisoverdracht doet en hoe zij met haar aanpak en haar enthousiasme voor iedereen binnen het Digital & Web Analytics vakgebied een bron van inspiratie kan zijn.

Kijk voor meer informatie en de andere winnaars op de site van MOA Awards 2021.

Anouk zoekt collega’s!

Mocht je de nieuwe collega van Anouk willen worden, dat kan! We zijn op zoek naar een webanalist en een technisch webanalist. Bekijk deze vacatures hier: vacatures webanalisten.