Falen en Stralen – Digitale psychologie meetup: 1 oktober

  • Bericht auteur:
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Experimenteren en een cultuur van falen: Ben jij bereid om geconfronteerd te worden met je fouten?

Op donderdag 1 oktober van 15:30 tot 17:00 uur organiseren wij een gratis digitale psychologie meetup!

Organisaties waar beslissingen worden genomen op basis van experimenten groeien sneller, zijn innovatiever en passen zich makkelijker aan aan nieuwe omstandigheden. Toch blijkt het in de praktijk nog behoorlijk lastig om een ‘experimentation culture’ aan te nemen. 

Een belangrijke reden hiervoor: we vinden het moeilijk om falen te accepteren. Om dit beter te leren begrijpen organiseert ons psychologenteam een digitale meetup met het thema “Falen en Stralen”. In de meetup delen sprekers hun academische en praktische expertise over het onderwerp en wisselen we ervaringen uit over wat falen en leren moeilijk maakt. Samen gaan we op zoek naar wat wij en onze organisaties kunnen doen om beter te leren falen.

Programma online Psychologie Meetup – 1 oktober 2020:

Er zijn twee externe sprekers tijdens de psychologie meetup. Het programma is als volgt:

15.30 – 15:40 uur Welkom en introductie
15.40 – 16:00 uur Try again. Fail again. Fail better – dr. Fieke Harinck, Universiteit Leiden
16:00 – 16:20 uur Interactieve sessie
16:20 – 16:40 uur Opbouwen van een experimentcultuur – Floris ten Berge, VodafoneZiggo
16:40 – 16:50 uur Afsluiting

Sprekers
  • dr. Fieke Harinck (Universiteit Leiden) is naast haar academische werk werkzaam als trainer communicatieve vaardigheden en mediator bij conflicten. In haar presentatie gaat zij in op wat je als mens, team of bedrijf nodig hebt om van je fouten te kunnen leren. Als wetenschapper weet Fieke veel van conflictmanagement en van onderzoek dat ‘fout’ gaat. Door haar acteerervaring weet ze hoe binnen het improvisatietheater het falen omarmd en getraind wordt. Vanuit deze perspectieven vertelt ze wat er nodig is om goed met ‘falen’ om te gaan en hoe daarvan de vruchten van te plukken.
  • Floris ten Berge (VodafoneZiggo) is chapter lead CRO & analytics en al sinds 2016 betrokken bij het opbouwen van een experimentcultuur. Dit jaar is het CRO-programma van zijn organisatie genomineerd voor een Experimentation Culture Award.

Aanmelden psychologie meetup - 1 oktober

Aanmelding voor de Psychologie Meetup is gesloten. Graag een volgend event van ons bezoeken? Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.