Usability test

Heb je een nieuw ontwerp voor je website en wil je checken of deze werkt? Wil je onderliggende obstakels op jouw website onder de loep nemen? Of heb je te weinig data voor A/B-testen, maar wil je wel kwalitatieve inzichten opdoen over jouw gebruikers? Met een usability test achterhalen we de belangrijkste struikelblokken die ervoor zorgen dat bezoekers niet converteren. Wij nodigen een aantal gebruikers uit jouw doelgroep uit bij ons op kantoor en laten ze door verschillende website scenario’s lopen. Zo krijgen we kwalitatieve inzichten met betrekking tot conversie optimalisatie. Deze inzichten bundelen we in een praktisch rapport, die als startpunt voor verdere optimalisaties dient. Zo achterhaal je in korte tijd veel nieuwe inzichten over het gedrag van jouw websitebezoeker.

law of distraction

Wil je meer weten over deze dienst?

Neem contact op met Pim

Pim Molenaar

Telefoon: 030 2272 448

Stuur een email

Wat is een usability test?

Eén van de manieren om kwalitatieve inzichten te krijgen van jouw website is het uitvoeren van een usability test. Tijdens een usability test laten wij mensen uit jouw doelgroep bepaalde taken op je website uitvoeren en kijken we mee hoe ze zich door de website bewegen en tegen welke (usability) issues ze aanlopen. Hierbij vragen wij deelnemers om ondertussen hardop na te denken en te reflecteren. Op deze manier krijgen we een goed beeld van hoe echte gebruikers jouw website ervaren. Tijdens deze sessies kan je live meekijken, zodat je zelf kunt zien hoe gebruikers je website ervaren. Ook in projecten waarbij kwantitatieve data (nog) niet beschikbaar is, zoals een redesign traject, is een usability test een goede manier om tot waardevolle inzichten te komen.  

Waarom een usability test door Online Dialogue?

Veel klanten hebben behoefte naar kwalitatieve inzichten. Onze psychologen en user experience experts zijn opgeleid om deze kwalitatieve data te verzamelen. Dit doen we in ons eigen UX lab of bij jou op locatie. We hebben als bedrijf veel kennis op het gebied van conversie optimalisatie en passen dit toe bij usability testen. De bevindingen kunnen dus direct gebruikt worden als volgende stap voor het optimalisatie proces, zoals een redesign of A/B-testen!
 
usability test

Zij gingen je voor:

usability test
usability test
analytics ondersteuning

Klaar om te werken aan je online groei?

Neem contact met ons op! Dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.