Google Analytics GA4

Ben je al voorbereid op een toekomst met de nieuwste versie van Google Analytics? Wij helpen met de volledige inrichting voor je website.

In juli 2019 heeft Google de nieuwste versie van Google Analytics gepresenteerd. Met Google Analytics GA4 wordt nog beter inzichtelijk hoe klanten interactie hebben met je bedrijf en met verschillende platformen. Google Analytics GA4 is geen update van de bestaande Google Analytics versie maar het is een volledig nieuwe versie. 

Dit betekent veel nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker maar ook dat de data van websites en apps bij elkaar worden gebracht op één plek.

google analytics app web

Wil je meer weten over deze dienst?

Neem contact op met Ronald Peters

Ronald Peters

Telefoon: 030 2272 442

Stuur een email

Voordelen Google Analytics GA4

Je hebt meer gebruiksgemak dan voorheen en je hoeft niet meer eindeloos te wachten op het laden van een rapport. Met GA4 duurt dit slechts enkele seconden. Het werk gaat dus vele malen sneller. Daarnaast zijn rapportages overzichtelijker en eenvoudig aan te passen.

Bij Google Analytics GA4 komt al je data bij elkaar. Je kan nu eindelijk zien welke bezoekers zowel je website als je app bezoeken. Ook zie je geen gesamplede data meer in rapporten. Je kijkt nu altijd naar 100% data van je klanten. Via de koppeling met BigQuery heb je daarnaast rechtstreeks toegang tot je ruwe data op detail niveau. 

Ook zijn in GA4 een aantal geavanceerde analyse toepassingen van Google Analytics 360 gratis beschikbaar. Dit zorgt voor snellere en betere inzichten en dus direct meer invloed op je organisatie. Daarnaast is het nu ook mogelijk conversies vanuit GA4 te exporteren naar Google Ads.

Waarom Google Analytics GA4 nu al laten inrichten?

Belangrijk om te weten is dat Google Analytics GA4 nu nog in de Beta-fase zit. Dit betekent dat nog niet alle functionaliteiten volledig beschikbaar zijn. Toch is het een goed idee om nu al te beginnen met de implementatie. GA4 kent namelijk geen historische data. Dus het is van belang dat je nu al data verzameld zodat je er later mee aan de slag kan. Nu al beginnen betekent ook meteen veel leren en goed voorbereid zijn. Zo leer je niet alleen te werken met GA4, en eventueel anderen enthousiast te maken, maar je krijgt  direct nieuwe klantinzichten met de nieuwe functies van Google Analytics GA4.

Ondanks dat GA4 zich nog in een Beta-fase bevindt, voegt Google snel nieuwe functionaliteiten toe en zullen ze binnenkort allemaal beschikbaar zijn. Als je GA4 door ons laat inrichten doen wij eerst een scan van je huidige Google Analytics installatie en daarna installeren wij GA4 op je website (naast de huidige versie van Google Analytics). Zo zorgen we dat alle noodzakelijke metingen voor je website worden ingericht én geven we jou direct enkele conversie optimalisatie tips.

google analytics app web

Klaar om te werken aan je online groei?

Neem contact met ons op! Dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.